13 MP Kamera? Kaydırmalı Telefon Trendinin Efsanesi Samsung D500’ün Özellikleri Artık Şaka Gibi Geliyor
Geçmişte akıllı telefonlar yoktu dersek çok mu yaşlı görünmüş oluruz? Anneanneler gibi konuşmaya başladığımızın farkındayız. Ancak kabul edelim ki, kayan telefonlar birçok kişi için bir gösteriş aracıydı. Üstten kaydırma hissi, kızak altına gizlenmiş klavye, taşınabilirliği ve hafifliği… Bunları saymakla bitiremeyiz ama şunun farkındayız ki Samsung D500 özellikleriile öne çıktı.
Özellikler Kullanımı bugün pek çok insana şaka gibi gelse de o zamanlar devrim niteliğindeydi. Özellikle Samsung D500 ‘nin kamerası o dönemin cep telefonları için çok gelişmiş bir özellikti. 2004 yılında 1.3 megapiksel Kamerayla çekim yapıyorsun, vay be! Daha ne isteyebiliriz değil mi? Peki Samsung D500’ün diğer modeli hangisi? özellikler vardı? Biraz nostalji yapalım.
Samsung D500 özellikleri:
- 1,9 inç ekran
- 176×220 piksel çözünürlük
- 1,3MP kamera
- 800mAh pil
- 96 MB paylaşılan hafıza
- MP3/MP4/AAC oynatıcı
- 2G desteği
- Bluetooth v1.1
1,9 inç ekran
Günümüzde bu inçlik bir ekran size küçük görünebilir ancak 2004 yılında piyasaya sürülen bir telefon modelinden bahsettiğimizi de unutmamak gerekiyor. Samsung D500 Modelin 11,4 santimetre kare olduğu dikkate alındığında neredeyse %26,6 ekran/gövde oranına sahip olduğu görülüyor. Aslında 2004 yılında çok büyük bir telefona sahip olmak size hiçbir avantaj kazandırmıyordu, en büyük model en ucuzuydu. Samsung D500 modeliyapmak üzereydi
1.9 inçlik ekranda kaydettiğimiz görüntüleri izlemek ayrı bir keyif verdi. Günümüze göre daha küçük, geçmişe göre daha büyük olan bu ekran nedense gözümüze oldukça kaliteli göründü. Şimdiki son model Samsung S24 UltraModel 6,8 inç ekrana sahip.
176×220 piksel çözünürlük
Yukarıda bahsettiğimiz 1,9 inç ekrana kıyasla 176×220 piksel çözünürlük Bugün 4K görüntüleri izleme efekti sağladı. Samsung serisinin en yeni model telefonu 3120 x 1440 çözünürlüğe sahip.
1,3MP kamera
Kızağı kaydırdın, kameraya tıkladın, flaş açık, “çıkmak” bir ses geldi ve arkadaşlarınızın yüzlerinde bir flaş patladı. Fotoğrafta gözler kırmızı, rengi biraz soluk ama kaliteli. İşte Samsung D500 Model üzerinde fotoğraf çekmek böyle bir şeydi. Bugünlerde kamerası çok eski görünüyor ama grup fotoğrafı mı çektim? “1.3 MP kameram var, çekeceğim.”Yani farklı bir hava kattı.
Sadece fotoğraf çekme kalitesiyle değil, aynı zamanda kaliteli görüntü kaydıyla da ön plana çıktı. yüksek kaliteli ses Bu özelliğinizle ruh halinize keyif katıyordunuz. LimeWire’dan indirdiğimiz müzik Samsung D500 Mahalleye gider, yüksek sesle müzik dinlerdik. Bu modelin 2005 yılında Cannes’da düzenlenen 3GSM Dünya Kongresi’nde “dünyanın en iyi cep telefonu” ödülünü alması şaşırtıcı değil.
Samsung’un bugünkü en yeni modeli; 200 MP + 50 MP + 12 MP + 10 MP arka kamera ve 12 MP ön kameraya sahiptir. Üstelik yeni ProVisual motoru Nesneleri tanıyarak renk tonunu geliştirir ve ayrıntıları ortaya çıkarır. Gördüğünüz gibi kırmızı gözler geçmişte kaldı.
800mAh pil
Bugün 5100 – 4500mAh Pilli telefonlar bu modelin önünde diz çökmek zorunda kalıyordu çünkü bir kere şarj ettiğimde 2 gün dayanıyordu. Evet elbette bu çok normal çünkü geçmişte telefonlar bugünkü gibi uygulamalarla dolu değildi. Bu değil Samsung D500Bataryaya yetecek kadar batarya vardı.
6 saat 30 dakikalık konuşma süresinin olması da güzeldi. İnsanlar sabaha kadar telefonda randevularıyla dakikalarca konuşuyor, SMS gönderiyordu. konuşma süresi, Samsung D500 özellikleriEn uygunu ortasıydı diyebiliriz.
96 MB paylaşılan hafıza
Artık bırakın 1 TB’yi, 2-3 TB’lık telefonlardan bahsetmeye başladık. Samsung D500 modeli Geçmiş şartlarına göre oldukça yüksek bir hafızaya sahipti. Aslında çektiğimiz fotoğrafların ya da görsellerin boyutları o kadar da büyük değildi. Yani bizim için oldukça yeterliydi.
Şimdi düşündüğümüzde az bir miktar gibi görünse de geçmişte çok fazla fotoğraf, görsel çekip stoklamıyorduk. Kuyu 96 MB paylaşılan hafızabizim için büyük bir olaydı.
MP3/MP4/AAC oynatıcı
AAC (Gelişmiş Ses Kodlaması) MP3’ten daha akıcı ses kalitesi sağlamasıyla bilinir. Gelişmiş telefon markalarının günümüzde hala bu özelliği kullandığını hatırlatmak isteriz. Yani burada aslında büyük bir olaydan bahsediyoruz, bu nedenle ses kalitesi diğer telefon modellerine göre oldukça yeterliydi.
Bu özelliği abartmamızın nedeni, hatırlarsanız eskiden telefonların müzik çalarken “cızırdama” yapmasıydı. Samsung D500 AAC sayesinde bu sorun ortadan kalktı. Dakikada 1 MB’tan az müzik verisi gerektiren ve aynı bit hızında MP3’ten daha yeterli ses sağlayan AAC formatı; iTunes/Apple Müzik, YouTube ve AndroidTarafından kullanılmaktadır.
2G desteği
2G, taşınabilir bağlantıyı dijitalleştiren ve hızlandıran 2. nesil kablosuz teknolojidir. 2G Bu sayede analog telefonların yerini daha yaygın ve pratik olan dijital telefonlar aldı. 2G teknolojisinin veri hızı 64KbpsÖyle olduğunu düşünürsek 2004’e göre yeterli özellik değil mi?
Çoktan Samsung D500 Modelde 2G, SMS çalışmasına da olanak sağladı. O zamanlar bu desteğe sahip telefon bulmak çok zordu çünkü günümüzün önde gelen markaları bile bu desteği yeni yeni alıyordu.
Bluetooth v1.1
1994’te Ericsson şirketi tarafından geliştirilen Bluetooth her telefonda mevcut değildi. Hatta hatırlarsınız, geçmişte büyük teknoloji marketlerinde dergiler vardı ve telefonların en popüler özelliği olarak kabul ediliyordu. Bluetooth gösterildi. Fotoğraf, resim ve müzik paylaşmamıza olanak sağlayan bu özellik, zamanına göre inanılmaz derecede faydalıydı.
Özetle; SAMSUNG , sadece günümüzde değil geçmişte de popüler telefonlara imza attı. Dönemin karakteristik özelliklerini taşıyor Samsung D500 neredeyse hepimizin imrendiği bir telefondu. Zamanla kendini geliştiren marka, dokunmatik ekran özellikli telefonları piyasaya sürdüğünde gündem konusu oldu.
En büyüğü olup olmadığı bilinmez ama çok büyük olduğu kesindir. Artık bu kadar çok konuştuğumuzda neredeyse geçmişe dönmek istiyoruz ama dönemin popüler telefon içeriklerini hazırlarken duygusallaşmıyoruz. Samsung’un her dönemde tutunabilmesi ayrı bir başarı, sonuç olarak geriye dönüp baktığımızda pek çok şeyin sönüp gittiğini görüyoruz. telefon markasıolduğunu hatırlatalım.
Serimizin devamını okumak isterseniz sizi aşağıya alalım: